一家成團
【暑假好去處】炎炎夏日 入屯門玩水上嘉年華

暑假咁熱,最好梗係玩水啦!We嘩充氣嘉年華今年暑假又再同大家見面,今次更是首個水上嘉年華!由即日起至8月19日期間,會在屯門黃金海岸舉行「夏日黃金Water Fun」活動,一於大人細路一齊落水玩餐飽!場內還有多種水上遊戲,一定玩到濕身!部份更加插了現今最流行的STEM元素,例如小朋友可自行接駁大小及長度不一的水管,引水進入管道,實行邊玩邊學。

01「激落FUN」:被擊中標靶就會跌落大水桶,可鍛煉小朋友手眼協調,加強腦部和大肌肉的運用,減壓一流!

02

03「激落FUN」 小童版 :驚跌落水的小朋友,可以玩這個BB版的,同樣擊中標靶,頭頂水桶就會「照頭淋」,夠晒緊張刺激。

04

05「水槍水蛋大激戰」:設有大量七彩水蛋及各種水槍,現場更有水霧系统,就算天氣熱辣辣都不用乾煎,可以濕住玩,散熱一流。

06「夏日水上飄」:可以化身成倉鼠般,在飄卷内享受水上飄移的樂趣,或在水面上漫步,今年的飄捲内籠更比過往的寬敞,更有空間感,而且可以兩個人一齊玩。

07

08「鬼馬轉轉車」:能360度自轉及不規則移動,沿著黃金海岸的滑草及水霧下行走,享受駕駛樂趣。

09由4组長逾30呎至80呎的水滑梯組成,可根據自己喜好選擇刺激度,每組滑梯均有專人負責灑水,令滑道瀡得更快更激。

 

夏日黄金Water Fun
日期:即日起日至8月19日
地址:香港黃金海岸(香港黃金海岸青山公路1號)
票價(每節計): $160(平日);$200(星期六、日及公眾假期);大小同價,如大人不玩不收費,每個小朋友最多可有一位免費大人陪同
可選擇時段:10-30-12:30、12:40-14:40、14:50-16:50、17:00-19:00
查詢:info@wewaland.com,或致電8203 3323


記者:黃子配

📣相關閱讀
▸ 中環海濱加大碼遊樂園 bit.ly/2LMg893

 

想知更多育兒資訊 請留意Easy Pama

想隨時獲得更多親子資訊,就快啲like我哋Facebook啦!⁠⁠⁠⁠
推介內容
event_latest